Het door ondernemers in maart gevraagde bijzonder uitstel van betaling voor drie maanden vanwege de coronacrisis, loopt binnenkort af. Verlenging is mogelijk. In tweede helft van juni komt hiervoor een online formulier beschikbaar. In een nieuwsbericht verzoekt de Belastingdienst ondernemers om tot dan te wachten met het verzoek om verlenging.

Online formulier

Ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben gekregen voor drie maanden en behoefte hebben aan langer uitstel, kunnen een verzoek doen om verlenging van het uitstel. De Belastingdienst werkt aan een online formulier waarmee ondernemers dit kunnen doen. Zodra dit formulier beschikbaar is, en dat zal waarschijnlijk vanaf de tweede helft van juni zijn, meldt de Belastingdienst dit op de website, social media accounts en het Forum Fiscaal Dienstverleners.

Nog even wachten

De Belastingdienst vraagt ondernemers om te wachten op dit online formulier en niet nu al verzoeken voor verlenging van het bijzonder uitstel van betaling te doen. Zo’n eerder verzoek kan namelijk alleen schriftelijk en dat betekent extra werk voor de ondernemer en voor de Belastingdienst.