Maakt u gebruik van het steunpakket coronacrisis? Op 30 augustus 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat per 1 oktober 2021 een einde komt aan het generieke deel van dit steunpakket. Per 1 oktober 2021 worden de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen niet verlengd.

Het stopzetten van de generieke steun betekent echter niet dat het kabinet de economie niet meer ondersteunt. Een aantal maatregelen blijft ook in het vierde kwartaal van kracht om de overgang naar een aanpassingsgerichte economie te ondersteunen. Dit betreffen regelingen om toegang tot marktfinanciering en liquiditeit te waarborgen, de verlengde termijn voor aflossing van belastingschulden en terugbetaling van NOW/TVL, trajecten voor bedrijven met problematische schulden, en het aanvullend sociaal pakket. Op onderdelen loopt de steun zelfs in 2022 nog door, bijvoorbeeld de maatregelen uit het aanvullend sociaal pakket.

Ook een aantal fiscale maatregelen wordt verlengd tot 1 januari 2022. Het gaat hierbij om het akkoord met Duitsland en België over de belastingheffing van grenswerkers, de onbelaste reiskostenvergoeding, de vrijstelling voor een aantal Duitse netto-uitkeringen en het behoud van het recht op hypotheekrenteaftrek voor huizenbezitters als zij van hun hypotheekverstrekker een hypotheek betaalpauze krijgen.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036-547 2019.