Heeft u tot en met 31 maart 2022 gebruikgemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? Dan moet u vanaf 1 april 2022 uw nieuwe belastingschulden weer voldoen aan de Belastingdienst en vanaf 1 oktober 2022 beginnen met aflossen. Op de oorspronkelijke aflossingsregeling zijn versoepelingen mogelijk.

Het kabinet herkent dat de nood bij sommige mkb-bedrijven met belastingschulden hoog is en wil hiermee in de kern gezonde ondernemingen lucht geven door de aflossingstermijn te verlengen. Het wordt daarom voor sommige ondernemers mogelijk om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van 5 naar 7 jaar.

Het gaat hierbij om in de kern gezonde ondernemingen met een schuld van minimaal € 10.000. Wel verbindt het kabinet voorwaarden aan de verlenging, om te voorkomen dat ondernemingen die de verlenging niet nodig hebben er gebruik van maken.

Bedrijven en ondernemers, ook die met een belastingschuld lager dan € 10.000, komen onder voorwaarden ook in aanmerking voor kwartaalaflossing en een eenmalige betaalpauze van drie maanden.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036-2022 132.