Terwijl Nederland de afgelopen tijd alles op alles heeft gezet om de SEPA-deadline van 1 februari te halen, blijkt nu dat de rest van de EU hier minder haast mee heeft gemaakt. De Europese Commissie ziet zich dan ook genoodzaakt om de overgangstermijn met een half jaar te verlengen tot 1 augustus 2014.

In principe wordt de deadline voor de overstap naar SEPA wel gehandhaafd, maar worden alternatieve betaalwijzen tot 1 augustus toegestaan. Eurocommissaris Banier geeft aan dat dit de enige mogelijkheid was om het betalingsverkeer niet te verstoren. Daarbij waarschuwt hij wel dat deze periode niet nog eens verlengd zal worden. Minimaal een derde van de 500 miljoen particulieren en 20 miljoen bedrijven moeten de SEPA-aanpassingen nog doorvoeren. In Nederland is dat percentage aanzienlijk minder. Maximaal 10 procent van de bedrijven moet de overstap nog maken.

Meer informatie: Single Euro Payments Area (SEPA): Commission introduces an additional transition period of six months to ensure minimal disruption for consumers and businesses

Bron: Taxence