Werken uw werknemers (deels) vanuit huis? Dan bestaat de mogelijkheid om onbelast een thuiswerkvergoeding te geven.

De onbelaste thuiswerkvergoeding kan maximaal € 2 per dag bedragen. Voor de dagen dat uw werknemer naar het werkadres komt, is ook de mogelijkheid van een onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer of de daadwerkelijke OV-kosten. Werkt uw werknemer op een dag deels op het werkadres en deels thuis, dan moet u kiezen: óf de onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2 óf de onbelaste reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,19 per kilometer dan wel de daadwerkelijke OV-kosten.

Het is mogelijk om een vaste onbelaste thuiswerkvergoeding toe te kennen, net als dat tot en met 2021 al met de reiskostenvergoeding woon-werk mogelijk was. Dit kan als er vaste afspraken zijn over het aantal dagen per week dat uw werknemer thuis werkt. De vaste vergoeding hoeft niet te worden aangepast als de werknemer incidenteel van op een thuiswerkdag toch op het werkadres werkt of andersom.

Houd er wel rekening mee dat vanaf 2022 de toepassing van de zogenaamde 128 dagenregeling in de reiskostenvergoeding is gewijzigd.

De onbelaste reiskostenvergoeding zal worden verhoogd, waarschijnlijk al vanaf 1 januari 2023. De onbelaste thuiswerkvergoeding wordt per 2023 waarschijnlijk verhoogd naar € 2,13.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036-2022 132.