Heeft u tot en met 31 maart 2022 gebruikgemaakt van het bijzonder uitstel van betaling van uw belastingen vanwege de coronacrisis? Dan heeft u vanaf 1 oktober 2022 van de Belastingdienst een betalingsregeling gekregen. Hiervoor gelden voorwaarden. Voldoet u aan de voorwaarden van deze betalingsregeling voor coronabelastingschulden?

U heeft van de Belastingdienst vanaf 1 oktober 2022 een betalingsregeling gekregen. Hierbij geeft de Belastingdienst u de gelegenheid om in 60 gelijke maandelijkse termijnen uw coronabelastingschulden af te lossen.

U moet de aflossingen maandelijks voldoen en bovendien u houden aan uw nieuw opkomende fiscale verplichtingen. Dit betekent dat u tijdig juiste aangiften indient en de daaruit voortvloeiende betalingsverplichtingen tijdig en volledig nakomt. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, kan de Belastingdienst de betalingsregeling intrekken.

Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om af te wijken van deze standaard coronabetalingsregeling. Zo kunt u, onder voorwaarden, de mogelijkheid krijgen om de maandbedragen per kwartaal te voldoen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een incidentele betaalpauze (één keer gedurende maximaal zes maanden). Tot slot krijgen sommige ondernemers, onder voorwaarden, de mogelijkheid om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van 5 naar 7 jaar.

Momenteel verstuurt de Belastingdienst brieven aan ondernemers die volgens de Belastingdienst niet aan de voorwaarden van betalingsregeling voldoen. De ondernemers worden in deze brief gemaand om zo snel mogelijk eventuele betalingsachterstanden in te halen. Heeft u zo’n brief gekregen, overleg dan met ons over uw mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036-2022 132.