Bent u van plan om in 2023 een opleiding of cursus te volgen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de subsidieregeling STAP-budget voor scholing. Op 28 februari 2023 om 10:00 uur start een nieuwe ronde van deze subsidieregeling.

Voor scholingsuitgaven kunt u mogelijk gebruik maken van het zogenoemde STAP-budget. STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget kunt u aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal € 1.000 (inclusief btw). Dit ontwikkelbudget is beschikbaar voor zowel werkenden als niet-werkenden. Onder STAP valt een breed scala aan opleidingen en cursussen. De scholingsactiviteiten die voor subsidiering in aanmerking komen, zijn opgenomen in een scholingsregister. Als u een opleiding wil doen, moet u zich online aanmelden voor het STAP-budget en aangeven welke opleiding u wil volgen. Na goedkeuring van de aanvraag wordt het budget uitbetaald aan de opleidingsinstelling en kan u van start gaan met de opleiding.

In totaal zijn er in 2023 vijf aanvraagperiodes, waarvan de eerste start op 28 februari 2023 om 10.00 uur. Wilt u stap-budget aanvragen? Doe dit dan op snel, want op=op. Ter illustratie: tijdens de vorige aanvraagperiode in 2022 was het beschikbaar gestelde budget al binnen 4,5 uur na de openstelling volledig benut.