imagesVeel druk vanuit de top om hoge prestaties te leveren en omzetten te halen: er is genoeg over te doen in de accountancy. Maar daar is het Nederlandse beroep niet uniek in.

Ook in Italië worden rekenmeesters flink onder druk gezet om te presteren. En sommigen wordt dat wel eens te veel. Daar kan de 35-jarige Italiaanse accountant Spartaco Capon van meepraten. Hij ging zijn eigen Fiat 500 met een bijl te lijf, aldus de Britse website Mirror Online.

De accountant ging trouw met het openbaar vervoer naar het werk. Maar het OV bleek te onbetrouwbaar; hij kwam te laat en dat leverde hem een waarschuwing op van zijn capo. Daarom kocht hij een autootje. Maar wel een Italiaans autootje: mooi om te zien, maar niet per se het meest betrouwbaar.

Toen zijn kleine witte Fiat 500 al in de eerste week na aanschaf weigerde te starten, sloegen de stoppen door bij de dottore commercialista. Hij bewerkte de Fiat van boven tot onder met een bijl. Dat resulteerde in een week verplicht vrijaf en een serie gesprekken met zijn psychiater. Er is goede hoop op geestelijk herstel. Dat geldt niet voor de Fiat: die is total loss verklaard.