Op Prinsjesdag 2020 is een uitbreiding én een beperking van de verliesverrekening in de vennootschapsbelasting voorgesteld. De maatregel moet per 1 januari 2022 in werking treden

De maatregel houdt een in tijd onbeperkte voorwaartse verliesverrekening in. Anderzijds worden verliezen in omvang beperkt verrekenbaar: in een jaar zijn verrekenbare verliezen tot een bedrag van € 1 miljoen volledig verrekenbaar met de winst. Boven € 1 miljoen is het verlies slechts verrekenbaar met 50% van de resterende belastbare winst van dat jaar, zodat ondanks de aanwezigheid van compensabele verliezen vennootschapsbelasting verschuldigd is.

Bij grote verliezen kan de maatregel dus tot gevolg hebben dat u met ingang van 2022 mogelijk niet alle verliezen kunt verrekenen. Anderzijds blijven mogelijk verliezen, die onder de huidige wet-en regelgeving verloren zouden gaan, straks toch verrekenbaar.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036 – 547 2019.