Businesspeople
Familiebedrijven zijn gezonder, gaan minder snel failliet en zijn innovatiever dan andere bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van ING, MKB Nederland, Ernst & Young en de branchevereniging Familiebedrijven, dat minister Henk Kamp van Economische Zaken maandag 8 april 2013 tijdens de opening van de Week van de Ondernemer in Utrecht in ontvangst nam.

Familiebedrijven innovatiever dan andere bedrijven

“Het beeld dat familiebedrijven saaie en conservatieve bedrijven zijn, klopt niet”, aldus Kamp. “Dankzij hun solide financiering kunnen ze tegen een stootje en zijn ze innovatiever dan andere bedrijven. Eigenschappen die we in deze moeilijke economische tijden goed kunnen gebruiken.”

Week van de Ondernemer

Uit het onderzoek blijkt dat negen op de tien familiebedrijven de winst, geheel of gedeeltelijk, weer terug laten vloeien naar het bedrijf. Dat maakt dat familiebedrijven relatief veel kapitaal hebben voor vernieuwende producten en diensten. Ook investeren ze in andere bedrijven die kapitaal nodig hebben. Daarnaast zijn familiebedrijven gezonder dan andere bedrijven omdat ze relatief veel eigen vermogen hebben.

De ‘Week van de Ondernemer’ vindt plaats van 8 tot en met 11 april in Utrecht. De week biedt ondernemers informatie over ondernemen aan de hand van drie thema’s: Ondernemend Financieren, Nederland Innoveert en Internationaal Ondernemen. Het ministerie van Economische Zaken levert een financiële bijdrage aan de organisatie van de week.

Het volledige onderzoeksrapport is HIER te downloaden.