Werken uw werknemers (verplicht) thuis vanwege corona? En lopen de huidige vergoedingen en verstrekkingen gewoon door? Dan kan het wel eens zijn dat u meer betaalt dan belastingvrij is toegestaan. Daarnaast maakt u wellicht nog niet volledig gebruik van de mogelijkheden die er wel zijn voor onbelaste vergoedingen. Beoordeel daarom de vergoedingen en verstrekkingen aan uw thuiswerkende werknemers.

Werknemers die thuiswerken maken andere kosten dan wanneer ze onderweg zijn. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten woon- werkverkeer (die niet meer gemaakt worden) en kosten voor thuiswerken (die nu wel gemaakt worden). Verandert u niets dan zult u op basis van de huidige wetgeving soms meer betalen dan belastingvrij is toegestaan, terwijl u elders niet optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Beoordeel daarom welke vergoedingen en verstrekkingen u nu geeft en hoe deze zo bijgesteld kunnen worden dat ze zoveel mogelijk belastingvrij blijven. Zo voorkomt u straks een onverwachte belastingheffing.

Een heleboel regelingen worden momenteel onder de loep genomen om deze, indien nodig, te versoepelen. Het kan dus zijn dat ook voor de thuiswerksituatie nog een versoepeling komt.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via [email protected] of 036-7370376..