Belastingdienst2Vanaf 1 maart 2015 kan er met aangiftesoftware van de Belastingdienst aangifte inkomstenbelasting worden gedaan over 2014. Dus niet al in januari en februari. Vanaf 1 maart kan er gewoon weer gebruik worden gemaakt van de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst heeft dan al een groot aantal gegevens ingevuld. Deze gegevens moeten wel door u gecontroleerd en eventueel aangevuld te worden.

Aangifte na aangiftebrief

In 2015 is er in maart én april de tijd om aangifte IB 2014 te doen. Indien de aangifte in maart wordt gedaan dan bericht de Belastingdienst voor 1 juli. Indien de aangifte tussen 1 april en 1 mei wordt gedaan dan probeert de Belastingdienst ook voor 1 juli een bericht te sturen.

De aangifte dient te worden gedaan na ontvangst van een aangiftebrief van de Belastingdienst. De aangiftebrieven 2014 worden van 21 januari tot en met eind februari 2015 verstuurd.

Clienten Confidesk

Voor onze cliënten verzorgen wij de aangifte met behulp van de aangifte software van Kluwer. Hierbij maken wij tevens gebruik van de Uitstelregeling Belastingconsulenten, waardoor wij de aangiften gespreid over het jaar kunnen indienen. Het is namelijk praktisch onmogelijk om voor alle cliënten met een onderneming de jaarrekening tijdig gereed te hebben.

Uiteraard streven wij er naar uw aangifte zo snel mogelijk te verzorgen.